Popis
Svatojánský chléb (karob) je plodem rohovníku obecného vyskytujícím se na Středním Východě a v jižní Evropě. Jsou to sušené a nadrcené lusky tohoto stromu, které jsou zbaveny semen.
Lusky se po usušení melou na jemný prášek využívaný v potravinářství jako náhrada kakaa. Drcené lusky se používají ke krmení zvířat (zejména koní a dobytka).
Vhodné pro:
- koně s intolerancí cukru (díky nízkému glykemickému indexu)
- koně s trávícími problémy
- pro koně s laminitis, IR či obezitou
- pro koně v rekonvalescenci
- pro koně trpící na otoky končetin - přirozeně nízký obsah sodíku
- pro každého koně, jako zdraví prospěšné zchutňovadlo krmné dávky
Dávkování:
- 70-200g/kůň/den (procentuálního podíl v müsli okolo 10-30 %)
- vhodné míchat s krmivy jako vojtěška či sója plus vždy semena jako konopí, len či světlice - používá se hrubý karob
- jemný karob se pak přidává do řepných pelet
- není vhodné míchat s obilnými šroty
Skladování: nutné skladovat v suchu a chladnu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář